Waar we voor staan

Waar we voor staan

niets moet, veel maken we mogelijk

LIEVE HEMEL staat voor afscheid nemen met zorg en aandacht. We gaan stap voor stap tewerk en informeren en begeleiden u op de juiste manier. Zo bent u in staat om bewust(er) te kiezen en beslissingen te nemen. Of u nu kiest voor een afscheid in intieme kring of met veel genodigden.

Al dan niet in een kerk, aula of op een andere locatie. Iedereen die betrokken was bij het afscheid moet met een warm gevoel kunnen terugdenken aan het afscheid.


 


verdriet bij jonge kinderen

Omgaan met verlies is voor iedereen anders. Dat geldt voor volwassenen maar ook voor kinderen. Aandacht voor het verdriet bij jonge kinderen die van dichtbij betrokken zijn bij het afscheid, vinden we belangrijk. Hen mee betrekken in het afscheidsproces kan helpen om met hun gevoelens om te gaan. Een tekening maken voor de overledene, een briefje schrijven of misschien iets voorlezen op het afscheidsmoment, een kaarsje aansteken,...Het zijn maar enkele voorbeelden. Niets moet uiteraard.

 


inhoudelijke vormgeving

met aandacht en zorg

Naast de praktische en logistieke aspecten die bij een overlijden horen en vaak eerst dienen te gebeuren (vervoer, verzorging, rouwdrukwerk,...) is er meestal ook de uitvaartplechtigheid zelf.

Of u nu gekozen heeft voor een kerkelijk (liturgisch) afscheid, een (burgerlijke) uitvaartdienst in een aula of op een andere locatie.

Wij staan u ook graag bij voor de inhoudelijke invulling van de plechtigheid en de uitwerking ervan.

 

Vaak voorkomende elementen bij een uitvaartplechtigheid zijn: het levensverhaal of levensflitsen, de muzikale omlijsting,

foto's (beeldprojectie), toespraken door familieleden, vriend(en), collega('s), misboekjes,... En misschien heeft u zelf al ideeën voor een persoonlijk afscheidritueel of een stukje uitgeschreven maar kan je er geen geheel van maken?

Onze professionele ritueelbegeleiders staan u hierin bij. Zowel op de achtergrond in een ondersteunende rol als zichtbaar in de rol van spreker of ceremoniemeester op de uitvaartplechtigheid. Steeds met aandacht en zorg.